Sieraden en mannen… helemaal van deze tijd of absolute don’t?

29 mei 2020

Zoveel mensen, zoveel smaken, zeiden we vorige maand in ons blog. Een waarheid als een koe natuurlijk, maar toch zien we dat nog heel veel dingen toch behoorlijk vastgeroest zijn. Zoals, om maar iets te noemen, het idee dat sieraden toch echt vooral iets voor vrouwen is. Of voor over-de-top popsterren.

Nu verbaast het je vast niet dat wij gelukkig een heel wat bredere visie hebben, maar gelukkig ook zien dat steeds meer mannen met oog voor detail en sterke voorkeuren naar sieraden kijken. Zowel die van henzelf als die van hun partners.

Daarom duiken we vandaag in het blog in de wereld van sieraden voor mannen, met natuurlijk aandacht voor mogelijkheden en wat nuance.

  1. Ketting, armband, ring…

We geven toe dat wanneer we mannen met sieraden zien, dit zich vaak beperkt tot zeer uitgesproken kettingen binnen een opvallende kledingstijl (zoals dog tags) of stoere armbanden met metaal en leer of een combinatie van armbandjes vanuit een trip naar Afrika. Dat is op zich ook niet zo gek, want een mannenlichaam leent zich nu eenmaal anders voor het dragen van sieraden dan dat van een vrouw. Een brede schouderlijn versus een delicate halslijn van een vrouw… toch een verschil.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hiermee helder is dat sieraden nu eenmaal meer bij vrouwen horen dan bij mannen. Er is echter een verschil in stijl te zien en een bepaald sieraad (of stijl van sieraad) past nu eenmaal minder goed bij de man dan bij de vrouw en vice versa.

Ook ringen zien we de gemiddelde Nederlandse man zelden dragen, buiten natuurlijk de welbekende trouwring die in de nieuwe generaties trouwenden weer steeds populairder wordt (maar liefst wel met een twist).  Over trouwringen en alle opties schreven we eerder al een leuk blog.

  1. Trouwring; doodnormaal

Een trouwring vinden we allemaal dus de normaalste zaak van de wereld om bij een man te zien. Dat betekent ook dat de aanblik van een mannenhand met ring niet vreemd is.

En dat een sieraad zeker niets af hoeft te doen aan het stijlgevoel of het stoere van een man, is helemaal duidelijk. Zeker wanneer je een ring laat maken die past bij jou, je stijl, je voorkeuren en je smaak. Zo vind je bijvoorbeeld ook een Mobius herenring in onze collectie terug.

  1. Spelen met materiaal

Dat een sieraad niet hoeft te bestaan uit Goud of Zilver (een referentie die we helaas nog steeds hardnekkig voorbij horen komen) is misschien ook belangrijk om te begrijpen. Want kijkend naar de enorme veelheid aan materialen die we gebruiken voor onze sieraden op maat, zijn daarmee ook de mogelijkheden om een match te maken met jouw smaak, eindeloos.

Robuust, stoer, sterk, of juist verfijnd en passend bij een kleinere man? Een aanvulling op een reeds bestaand sieraad, …. Het kan.

Voor ons geldt dat een sieraad bij je moet passen en helemaal ontstaat aan de hand van jouw wensen en smaken, of dat nu voor een heer of een dame is, of voor allebei.

  1. Sieraad voor samen

Met name in trouwringen, maar soms ook in gecombineerde gedenksieraden, zien we veel mooie projecten waarbij partners samen tot een sieradenset komen. Soms omdat de ‘gewone’ collecties gewoon niet bij ze passen of omdat ze iets bijzonders en unieks willen. Soms omdat het echt iets moet zijn van en voor hen samen. Ook dan denken we dus na over sieraden voor mannen en vrouwen en brengen we het robuuste samen met het elegante.

We kunnen je nog zoveel vertellen, maar komen natuurlijk het liefst met je in contact om samen na te denken over de wensen die jij of jullie hebben. Dat doen we natuurlijk veilig en op een manier die geschikt is.

Bekijk op onze website gerust meer informatie over onze werkwijze of kom met ons in contact voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee!