Ja, ik wil… een trouwring (of juist niet)

10 januari 2020

Na een “wil je met me trouwen?” gevolgd door een volmondige ‘JA!’ komt er heel wat op je af. Of je je bruiloft nu groot of klein aanpakt; er moet sowieso het een en ander geregeld worden. Heel leuk natuurlijk en voor veel mensen komt de vraag over het kiezen van een trouwring in die tijd ook voorbij. En we zien steeds vaker dat mensen daarin traditie los laten en het helemaal doen zoals ze zelf willen.

Wil je überhaupt een ring, of misschien slechts een van jullie? Laten jullie het idee van een ring als verbintenis helemaal los? Of wil je wel een ring, maar vooral niets dat maar lijkt op 13-in-een-dozijn?

We hebben bij Jos van den Elzen wel wat ideeën….

Ja, we willen… allebei een ring maar wel iets dat bij ons (allebei) past

Natuurlijk is de keuze binnen de standaard trouwringcollecties meer dan uitgebreid en hoeft ook daar een ring helemaal niet standaard te zijn. Maar je wilt wel een ring die jullie allebei mooi vinden en bij jullie past. En dat ‘passend maken’ kan op heel veel manieren. Denk maar eens aan materiaal, kleur, stijl, maar ook robuustheid versus verfijning of het al dan niet toevoegen van diamanten.

Bij Jos van den Elzen houden we ervan als iets authentiek en op jullie gebaseerd mag zijn! Zo maken we graag ringen die net zo uniek zijn als jullie. En dat kan op verschillende manieren:

  1. Ontwerp je eigen ring
  2. Ontwerp samen met ons een ring (aan de hand van schetsen/foto’s/voorbeelden)
  3. Laat Jos een ontwerp maken (gebaseerd op jullie wensen en input)

Ja, we willen… een sieraad, maar GEEN ring

Misschien heb je als stel wel helemaal geen behoefte aan een ring; omdat het niet bij jullie past, je liever geen ring draagt (of vanwege werk niet mag). Maar je wilt wel iets bijzonders en blijvends dat toont dat jullie aan elkaar verbonden zijn.

Zo zie je soms mensen uit praktisch oogpunt hun trouwring aan een ketting dragen, maar wordt er ook steeds vaker gekozen voor een matchende set sieraden die beter past bij wat jullie fijn vinden. Ook daarin denken we graag met jullie mee!

Nee, we willen… helemaal geen ring!

Hoewel wij natuurlijk dol zijn op sieraden en elke dag zien hoe een sieraad iemand daadwerkelijk kan laten schitteren, snappen we dat er mensen zijn die er niet zo gek op zijn als wij.

Soms wordt een huwelijk dan ook niet bezegeld door een ring of ander sieraad, maar door een andere vorm van verbinding die blijvend is, zoals een tatoeage. Wat jullie voorkeur ook is; de keuze is helemaal aan jullie.

Wanneer je wel voor de vorm van een sieraad of ring gaat en een aankomend huwelijk hebt (of het jubileum van jullie x-jarige huwelijk willen bezegelen met een nieuwe ring), dan horen we graag van je.

Bekijk op onze website gerust meer informatie over onze werkwijze of kom met ons in contact voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee!