Sieraden en mannen… helemaal van deze tijd of absolute don’t?

29 mei 2020

Zoveel mensen, zoveel smaken, zeiden we vorige maand in ons blog. Een waarheid als een koe natuurlijk, maar toch zien we dat nog heel veel dingen toch behoorlijk vastgeroest zijn. Zoals, om maar iets te noemen, het idee dat sieraden toch echt vooral iets voor vrouwen is. Of voor over-de-top popsterren.

Nu verbaast het je vast niet dat wij gelukkig een heel wat bredere visie hebben, maar gelukkig ook zien dat steeds meer mannen met oog voor detail en sterke voorkeuren naar sieraden kijken. Zowel die van henzelf als die van hun partners.

Daarom duiken we vandaag in het blog in de wereld van sieraden voor mannen, met natuurlijk aandacht voor mogelijkheden en wat nuance.

Lees meer


Subtiel, uitgesproken, puur…  wat is jouw stijl (en wat doen we daarmee)?

1 mei 2020

Zoveel mensen, zoveel smaken. En laten we dat nou heel leuk vinden, omdat onze werkwijze van dingen op maat maken, voor jou als mens specifiek, ons werk dus heel gevarieerd maakt!

Toch is het ontdekken van wat je nou eigenlijk wilt, mooi vindt en wat bij je past, niet altijd eenvoudig. Maar naast wat je mooi vindt, is een stijl ook heel bepalend voor je over-all look. En dat komt voort uit allerlei aspecten van het sieraad. Daarom in ons blog van vandaag, enkele inzichten in wat een sieraad vormt in stijl.

Lees meer


Een bezoek aan Jos van den Elzen; hoe en waarom juist nu

3 april 2020

Laten we direct duidelijk maken dat we op geen enkele manier de adviezen van het RIVM rondom de huidige situatie met het coronavirus willen negeren! We staan als Nederlanders, zelfs als wereldbewoners, met elkaar voor een serieuze uitdaging die nu al een grote impact heeft op alles om ons heen.

Juist omdat die impact zo groot is, ook op financieel-economisch en sociaal vlak, zoeken we met elkaar naar manieren om stukjes van ons ‘gewone’ leven te bewaren. En daar gaat dit blog over.

Lees meer


Een sieraad; meer dan een accessoire!

6 maart 2020

Net als mensen zijn sieraden er in allerlei soorten en maten. Zo verschillen sieraden in type (van ring of ketting tot piercing), in soort, in stijl en natuurlijk in prijsklasse. Wat veel sieraden met elkaar overeenkomstig hebben, is dat ze vaak als accessoire worden gezien. Een aanvulling op je outfit of simpelweg een manier om je polsen, hals of gezicht te versieren of minder ‘leeg’ te maken.

Maar een sieraad kan, en we zouden bijna willen zeggen ZOU veel meer (moeten) zijn. Geen bijzaak of subtiel accent (al snappen we dat dat zeker ook een prachtige toepassing is), maar meer dan dat.

Daarom in ons blog van vandaag aandacht voor de rol en kracht van een sieraad.

Lees meer


Een sieraad op maat… hoe werkt dat nou eigenlijk?

10 februari 2020

Zoals je mogelijk al wel begrijpt is maatwerk “wat we doen”. Vanuit onze professie zijn we overtuigd van het feit dat iets dat zo bijzonder is als een sieraad, ook uniek moet zijn. Gebaseerd op wat je wilt en zoekt. En wat dat dan is… kan heel divers zijn. Daarom delen we graag een beetje inzicht in onze werkwijze en hoe onze maatwerksieraden tot stand komen.

Lees meer


Ja, ik wil… een trouwring (of juist niet)

10 januari 2020

Na een “wil je met me trouwen?” gevolgd door een volmondige ‘JA!’ komt er heel wat op je af. Of je je bruiloft nu groot of klein aanpakt; er moet sowieso het een en ander geregeld worden. Heel leuk natuurlijk en voor veel mensen komt de vraag over het kiezen van een trouwring in die tijd ook voorbij. En we zien steeds vaker dat mensen daarin traditie los laten en het helemaal doen zoals ze zelf willen.

Wil je überhaupt een ring, of misschien slechts een van jullie? Laten jullie het idee van een ring als verbintenis helemaal los? Of wil je wel een ring, maar vooral niets dat maar lijkt op 13-in-een-dozijn?

We hebben bij Jos van den Elzen wel wat ideeën….

Lees meer


Gedenksieraden; wat is het en wat is er mogelijk?

13 december 2019

Bij sieraden denken we vaak vooral aan mooie en feestelijke gebeurtenissen. Het geven EN krijgen van een sieraad is vaak een feestje en de aanleiding is dan ook meestal iets leuks; van een verloving of huwelijk, tot een jubileum, verjaardag of verrassing voor geliefden.

Een gedenksieraad lijkt misschien een beetje buiten dat rijtje te vallen, maar is in zijn eigen vorm misschien nog wel mooier en meer bijzonder dan de feestelijke aanleidingen die we hierboven noemden. Daarom in ons artikel van vandaag aandacht voor het gedenksieraad, wat het is en een uitleg van wat er mogelijk is.  

Lees meer


Meer dan een ring.. (en wat er mogelijk is)

15 november 2019

Het geven of krijgen van een ring heeft vaak een aantal vaste associaties voor mensen. Met stip bovenaan staat bijvoorbeeld de trouw- of verlovingsring. En hoewel dit natuurlijk fantastische momenten zijn die passen bij een mooie ring, zijn er nog heel veel meer mogelijkheden EN redenen die passen bij (het dragen van) een ring. Daarom in ons artikel van vandaag een aantal bijzondere momenten of redenen waar een ring heel goed bij past.

Lees meer


Jeroen Bosch, een genie komt thuis

30 december 2015

Ter gelegenheid van het 500 ste sterfjaar van Jheronimus van Aken ( Jeroen Bosch) maakte Jos van den Elzen 5 miniatuurtjes van
de wonderlijke schepselen in de schilderijen van Bosch. De figuurtjes zijn 16 tot 20 mm. hoog en uitgevoerd met een zeer groot gevoel voor detail;
zo zijn bv. de veters te zien waarmee de schaatsen zijn ondergebonden van de ‘Vogel met Brief’ en kunt u de duimen en vingers tellen van ‘De Fluitist’.
Er zijn uitvoeringen in zilver en geelgoud en ze zijn draagbaar als hanger , bedel, broche en reversspeld.


Nederlands Gilde van Goudsmeden

2 april 2011

Op 2 april 2011 werd de bronzen muurplaquette van het Nederlands Gilde van Goudsmeden officieel onthuld door wethouder Bert Pauli. Het doel van het Gilde is het bereiken en handhaven van een zo hoog mogelijk niveau van professioneel vakmanschap. Daartoe maakt het Gilde een verschil tussen Goudsmeden en Meestergoudsmeden, vergelijkbaar met de gildes in vroegere tijden. Jos van den Elzen is Meestergoudsmid, medeoprichter en bestuurslid van het Gilde.


Kroon voor Máxima

8 januari 2002

In 2001 won Jos de 1e N.O.W. (Nederlandse Ontwerp Wedstrijd) en mocht zijn ontwerp, een kroon voor Máxima uitvoeren en persoonlijk aan haar aanbieden op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Lees meer