Ja, ik wil… een trouwring (of juist niet)

10 januari 2020

Na een “wil je met me trouwen?” gevolgd door een volmondige ‘JA!’ komt er heel wat op je af. Of je je bruiloft nu groot of klein aanpakt; er moet sowieso het een en ander geregeld worden. Heel leuk natuurlijk en voor veel mensen komt de vraag over het kiezen van een trouwring in die tijd ook voorbij. En we zien steeds vaker dat mensen daarin traditie los laten en het helemaal doen zoals ze zelf willen.

Wil je überhaupt een ring, of misschien slechts een van jullie? Laten jullie het idee van een ring als verbintenis helemaal los? Of wil je wel een ring, maar vooral niets dat maar lijkt op 13-in-een-dozijn?

We hebben bij Jos van den Elzen wel wat ideeën….

Ja, we willen… allebei een ring maar wel iets dat bij ons (allebei) past

Natuurlijk is de keuze binnen de standaard trouwringcollecties meer dan uitgebreid en hoeft ook daar een ring helemaal niet standaard te zijn. Maar je wilt wel een ring die jullie allebei mooi vinden en bij jullie past. En dat ‘passend maken’ kan op heel veel manieren. Denk maar eens aan materiaal, kleur, stijl, maar ook robuustheid versus verfijning of het al dan niet toevoegen van diamanten.

Bij Jos van den Elzen houden we ervan als iets authentiek en op jullie gebaseerd mag zijn! Zo maken we graag ringen die net zo uniek zijn als jullie. En dat kan op verschillende manieren:

  1. Ontwerp je eigen ring
  2. Ontwerp samen met ons een ring (aan de hand van schetsen/foto’s/voorbeelden)
  3. Laat Jos een ontwerp maken (gebaseerd op jullie wensen en input)

Ja, we willen… een sieraad, maar GEEN ring

Misschien heb je als stel wel helemaal geen behoefte aan een ring; omdat het niet bij jullie past, je liever geen ring draagt (of vanwege werk niet mag). Maar je wilt wel iets bijzonders en blijvends dat toont dat jullie aan elkaar verbonden zijn.

Zo zie je soms mensen uit praktisch oogpunt hun trouwring aan een ketting dragen, maar wordt er ook steeds vaker gekozen voor een matchende set sieraden die beter past bij wat jullie fijn vinden. Ook daarin denken we graag met jullie mee!

Nee, we willen… helemaal geen ring!

Hoewel wij natuurlijk dol zijn op sieraden en elke dag zien hoe een sieraad iemand daadwerkelijk kan laten schitteren, snappen we dat er mensen zijn die er niet zo gek op zijn als wij.

Soms wordt een huwelijk dan ook niet bezegeld door een ring of ander sieraad, maar door een andere vorm van verbinding die blijvend is, zoals een tatoeage. Wat jullie voorkeur ook is; de keuze is helemaal aan jullie.

Wanneer je wel voor de vorm van een sieraad of ring gaat en een aankomend huwelijk hebt (of het jubileum van jullie x-jarige huwelijk willen bezegelen met een nieuwe ring), dan horen we graag van je.

Bekijk op onze website gerust meer informatie over onze werkwijze of kom met ons in contact voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee!

 

 


Gedenksieraden; wat is het en wat is er mogelijk?

13 december 2019

Bij sieraden denken we vaak vooral aan mooie en feestelijke gebeurtenissen. Het geven EN krijgen van een sieraad is vaak een feestje en de aanleiding is dan ook meestal iets leuks; van een verloving of huwelijk, tot een jubileum, verjaardag of verrassing voor geliefden.

Een gedenksieraad lijkt misschien een beetje buiten dat rijtje te vallen, maar is in zijn eigen vorm misschien nog wel mooier en meer bijzonder dan de feestelijke aanleidingen die we hierboven noemden. Daarom in ons artikel van vandaag aandacht voor het gedenksieraad, wat het is en een uitleg van wat er mogelijk is.  

Lees meer


Meer dan een ring.. (en wat er mogelijk is)

15 november 2019

Het geven of krijgen van een ring heeft vaak een aantal vaste associaties voor mensen. Met stip bovenaan staat bijvoorbeeld de trouw- of verlovingsring. En hoewel dit natuurlijk fantastische momenten zijn die passen bij een mooie ring, zijn er nog heel veel meer mogelijkheden EN redenen die passen bij (het dragen van) een ring. Daarom in ons artikel van vandaag een aantal bijzondere momenten of redenen waar een ring heel goed bij past.

Lees meer


Jeroen Bosch, een genie komt thuis

30 december 2015

Ter gelegenheid van het 500 ste sterfjaar van Jheronimus van Aken ( Jeroen Bosch) maakte Jos van den Elzen 5 miniatuurtjes van
de wonderlijke schepselen in de schilderijen van Bosch. De figuurtjes zijn 16 tot 20 mm. hoog en uitgevoerd met een zeer groot gevoel voor detail;
zo zijn bv. de veters te zien waarmee de schaatsen zijn ondergebonden van de ‘Vogel met Brief’ en kunt u de duimen en vingers tellen van ‘De Fluitist’.
Er zijn uitvoeringen in zilver en geelgoud en ze zijn draagbaar als hanger , bedel, broche en reversspeld.


Nederlands Gilde van Goudsmeden

2 april 2011

Op 2 april 2011 werd de bronzen muurplaquette van het Nederlands Gilde van Goudsmeden officieel onthuld door wethouder Bert Pauli. Het doel van het Gilde is het bereiken en handhaven van een zo hoog mogelijk niveau van professioneel vakmanschap. Daartoe maakt het Gilde een verschil tussen Goudsmeden en Meestergoudsmeden, vergelijkbaar met de gildes in vroegere tijden. Jos van den Elzen is Meestergoudsmid, medeoprichter en bestuurslid van het Gilde.


Kroon voor Máxima

8 januari 2002

In 2001 won Jos de 1e N.O.W. (Nederlandse Ontwerp Wedstrijd) en mocht zijn ontwerp, een kroon voor Máxima uitvoeren en persoonlijk aan haar aanbieden op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Lees meer