Saffier

Een 19 karaat witgouden ring met een natuurlijke, onbehandelde saffier van 6,26crt. (gecertificeerd) in een zetting van 18 karaat geelgoud. De witgouden band die daar omheen ligt is volledig pavé gezet met 1.05 crt briljant, D-Loupezuiver-Ideal Cut.

Een 19 karaat witgouden ring met een natuurlijke, onbehandelde saffier van 6,26crt. (gecertificeerd) in een zetting van 18 karaat geelgoud. De witgouden band die daar omheen ligt is volledig pavé gezet met 1.05 crt briljant, D-Loupezuiver-Ideal Cut. (Prijs op aanvraag, combinaties met andere edelstenen mogelijk.)

Blaadjes

Collier van 18 karaat geelgoud, met organisch motief. (verkocht)

Collier van 18 karaat geelgoud, met organisch motief. (verkocht)

Mistletoe

Deze zilveren halsspang “Mistletoe”, met vier cultiveparels, is geïnspireerd zoals de naam doet vermoeden, door maretakken, aangetroffen tijdens een wandeling langs het riviertje “De Geul” in Zuid-Limburg.

Deze zilveren halsspang “Mistletoe”, met vier cultiveparels, is geïnspireerd zoals de naam doet vermoeden, door maretakken, aangetroffen tijdens een wandeling langs het riviertje “De Geul” in Zuid-Limburg. Prijs op aanvraag.

Briljant

Een bijzonder krachtig ontwerp toont deze solitair met de schijnbaar zwevende briljant, die door de unieke constructie onder spanning op z’n plaats wordt gehouden.

Een bijzonder krachtig ontwerp toont deze solitair met de schijnbaar zwevende briljant, die door de unieke constructie onder spanning op z’n plaats wordt gehouden. Leverbaar met briljanten vanaf 1 karaat. Prijs op aanvraag.

Aquamarijn

Gevangen in een witgouden net, schommelt een Aquamarijn balletje onder een kokertje wat geheel pavé gezet is met 30 briljantjes.

Gevangen in een witgouden net, schommelt een Aquamarijn balletje onder een kokertje wat geheel pavé gezet is met 30 briljantjes. Lengte collier 60cm. (verkocht)

Edelsteen hangers

Drie hangers in 14 karaat goud, elk voorzien van een edelsteen in een door Jos van den Elzen zelf ontwikkelde zetting.

Drie hangers in 14 karaat goud, elk voorzien van een edelsteen in een door Jos van den Elzen zelf ontwikkelde zetting. v.l.n.r.: warmgeel/witgoud met Beryl, rood/witgoud met Toermalijn en lichtgeel/witgoud met Pyroop. Prijs op aanvraag.

Tahitiparel

Verwisselbaar collierslot met een zeldzame, tweekleurige Toermalijn van 7.01ct.

Een perfect ronde Tahitiparel wordt door twee witgouden kommetjes gedragen in de geelgouden ring.

Verwisselbaar collierslot met een zeldzame, tweekleurige Toermalijn van 7.01ct. Deze is omzoomd met een ragfijn lijntje van 35 briljantjes in pavézetting. (verkocht)
Een perfect ronde Tahitiparel wordt door twee witgouden kommetjes gedragen in de geelgouden ring. Pavé gezet met 24 diamantjes van 0.10crt.totaal. Prijs op aanvraag.

Möbius herenring

Möbius herenring in 14 karaat geel- en witgoud met twee triljant geslepen diamanten, samen 0.25ct.

Möbius herenring in 14 karaat geel- en witgoud met twee triljant geslepen diamanten, samen 0.25ct. Prijs op aanvraag.

Kloeke ringen

Kloeke ringen met vrolijke kleuren, in vele varianten uit te voeren, zowel qua edelmetalen als edelstenen.

Kloeke ringen met vrolijke kleuren, in vele varianten uit te voeren, zowel qua edelmetalen als edelstenen. Goud in alle kleuren, platina of palladium. Een ruime collectie edelstenen is aanwezig en voor speciale wensen beschikt Jos van den Elzen over een goed netwerk om de meest bijzondere stenen en kwaliteiten te vinden. Prijs op aanvraag.

Parelhanger

Parelhanger met een diameter van wel 15mm. Gezet in een witgouden band waarin 26 briljantjes pavé gezet zijn.

Parelhanger met een diameter van wel 15mm. Gezet in een witgouden band waarin 26 briljantjes pavé gezet zijn. Omdat bij het samenstellen van deze hanger een doordacht kunstje is uitgehaald, valt de prijs ervan enorm mee. Prijs op aanvraag.

Art Deco

Dit 14 karaat witgouden collier is een duidelijke flirt met de Art Deco. Onder de centersteen, een oranje, natuurlijke Zirkoon van 1.83ct., hangt een crème gele Zuidzeeparel.

Dit 14 karaat witgouden collier is een duidelijke flirt met de Art Deco. Onder de centersteen, een oranje, natuurlijke Zirkoon van 1.83ct., hangt een crème gele Zuidzeeparel. Beiden zijn omringt door perfect geslepen briljantjes, elk ongeveer 0,8mm. groot. 105 in totaal. Prijs op aanvraag.

Art Deco

Dit 14 karaat witgouden collier is een duidelijke flirt met de Art Deco. Onder de centersteen, een oranje, natuurlijke Zirkoon van 1.83ct., hangt een crème gele Zuidzeeparel.

Dit 14 karaat witgouden collier is een duidelijke flirt met de Art Deco. Onder de centersteen, een oranje, natuurlijke Zirkoon van 1.83ct., hangt een crème gele Zuidzeeparel. Beiden zijn omringt door perfect geslepen briljantjes, elk ongeveer 0,8mm. groot. 105 in totaal. Prijs op aanvraag.

Wave

De witgouden colliersluiting “Wave” lijkt als een golf tussen de parels door te stromen, een zeldzaam mooie Morganiet ( 8.90 ct.) in druppelvorm met zich meevoerend.

De witgouden colliersluiting “Wave” lijkt als een golf  tussen de parels door te stromen, een zeldzaam mooie Morganiet ( 8.90 ct.) in druppelvorm met zich meevoerend. De briljanten ,die als een schuimsliert onder de stroom verdwijnen, verbergen een verfijnd sluitsysteem waardoor de hanger moeiteloos uit het collier gehaald kan worden en in een andere combinatie gedragen kan worden. Prijs op aanvraag.

Athene

Ring “Athene” is opgebouwd uit meerdere lagen 14 karaat geelgoud, de briljanten zijn op speciale wijze gezet en zitten iets lager tussen het goud, zodat ze optimaal beschermd zijn.

Ring “Athene” is opgebouwd uit meerdere lagen 14 karaat geelgoud, de briljanten zijn op speciale wijze gezet en zitten iets lager tussen het goud, zodat ze optimaal beschermd zijn. Prijs op aanvraag.

Faltenwurf

In de collectie ‘Faltenwurf’ laat Rudi Sand zien dat hij de kunst van het smeden tot in de finesse beheerst.

In de collectie ‘Faltenwurf’ laat Rudi Sand zien dat hij de kunst van het smeden tot in de finesse beheerst. Het goud plooit zich op een wijze die nergens meer doet denken aan metaal maar eerder de zachtheid van textiel verkondigd. Uitgevoerd in 22 Karaats geelgoud of platina. Prijs op aanvraag.