Een sieraad op maat… hoe werkt dat nou eigenlijk?

10 februari 2020

Zoals je mogelijk al wel begrijpt is maatwerk “wat we doen”. Vanuit onze professie zijn we overtuigd van het feit dat iets dat zo bijzonder is als een sieraad, ook uniek moet zijn. Gebaseerd op wat je wilt en zoekt. En wat dat dan is… kan heel divers zijn. Daarom delen we graag een beetje inzicht in onze werkwijze en hoe onze maatwerksieraden tot stand komen.

Maatwerk op verzoek

Natuurlijk barst Jos zelf van de inspiratie en komen er dus ook sieraden tot stand die uit de geest van Jos komen. Maar veel van onze werken worden op verzoek, op aanvraag gemaakt, als een speciaal sieraad voor onze klanten.

We schreven eerder al over gedenksieraden, een heel bijzondere en dankbare vorm van sieraden ontwerpen. Uniek, bijzonder, persoonlijk en daarmee dankbaar om via deze weg een rol te kunnen spelen in het behouden van een herinnering.

Maatwerk op verzoek komt dus bij uitstek uit de wensen en gedachten van jou, onze klant. En waar dat begint, kan erg verschillen.

Inspiratie

Inspiratie voor een sieraad-ontwerp kan uit allerlei hoeken komen. Soms is een reeds bijna voltooide schets van een eigen idee het uitgangspunt, soms is een stukje natuurlijk de start; een foto van een bloem of de buiging van een tak. Maar soms is er ook een behoefte om een bepaald sieraad te ontwerpen op basis van een filosofische gedachten of de wens om een idee of overtuiging te uiten in een sieraad.

Waar je inspiratie en wensen ook op gebaseerd zijn; we vinden altijd een manier waarop we tot een daadwerkelijk ontwerp komen. En dat doen we samen.

Natuurlijk komt het ook voor dat al bestaande sieraden een basisidee vormen, simpelweg omdat ze “wel OK zijn, maar net niet echt wat we zoeken…”. Ook daarin kunnen we een startpunt vinden om tot het unieke ontwerp te komen dat wel echt bij je past. En natuurlijk delen we ook graag foto’s van eerder werk dat we hebben gemaakt.

Tijdloos

Wat centraal staat in onze aanpak, is de tijdloosheid van ons ontwerp. De elegantie die we belangrijk vinden en het vakmanschap waarmee werkelijk elk sieraad van onze hand wordt vervaardigd is waar wij waarde aan hechten.

Werkwijze

Ongeacht het startpunt; we beginnen altijd samen. Door gesprekken, voorbeelden, uitleg, afstemming komen we uiteindelijk tot een punt dat je een ontwerp ziet wat jouw sieraad bevat. En na je nadrukkelijke akkoord, gaan we aan de slag en krijgt ons vakmanschap een fysieke vorm. Tussentijds ben je zelfs welkom om wanneer het nog kan aanpassingen te maken of tussentijds te passen of kijken.

Zo zorgen we dat jouw sieraad ook echt jouw sieraad is, vanaf het eerste moment dat we met elkaar aan de slag gaan om tot een ontwerp te komen. Zoals we al zeiden… ons werk is maatwerk en draait om mensen en hun wensen. Jouw wensen.

Bekijk op onze website gerust meer informatie over onze werkwijze of kom met ons in contact voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee!