Subtiel, uitgesproken, puur…  wat is jouw stijl (en wat doen we daarmee)?

1 mei 2020

Zoveel mensen, zoveel smaken. En laten we dat nou heel leuk vinden, omdat onze werkwijze van dingen op maat maken, voor jou als mens specifiek, ons werk dus heel gevarieerd maakt!

Toch is het ontdekken van wat je nou eigenlijk wilt, mooi vindt en wat bij je past, niet altijd eenvoudig. Maar naast wat je mooi vindt, is een stijl ook heel bepalend voor je over-all look. En dat komt voort uit allerlei aspecten van het sieraad. Daarom in ons blog van vandaag, enkele inzichten in wat een sieraad vormt in stijl.

Materiaal

Natuurlijk is materiaal heel bepalend voor de uitstraling van een sieraad. Niet alleen is daarmee voor een gedeelte de kleur bepaald (denk aan witgoud, geelgoud of rosé bijvoorbeeld) maar kan een bepaald materiaal robuuster voelen (stoer, sterk) of subtiel en elegant.

We zullen dus in onze gesprekken met jou ook nadenken over wat je mooi vindt qua materiaal, maar ook naar welke uitstraling je op zoek bent. En daarin kan het combineren van materialen weer voor een ander effect zorgen.

Persoonlijke stijl

Jouw persoonlijke stijl, die zich uit in hoe je je kleedt, je kapsel of de schoenen die je kiest en ook de sieraden die je op dagelijkse basis draagt, is iets van jou. Je zult dus ook snel merken dat als een sieraad niet past bij die stijl, het misschien ook niet passend voelt. Is het te opzichtig omdat subtiliteit meer bij je past? Is het te subtiel omdat de rest van je stijl veel meer uitgesproken is?

Ook hierin zie je enorme verschillen tussen vrouwelijk of stoer, verfijnd of robuust. Daar kunnen we dus samen met jou veel kanten mee uit.

Mode en trends

Hier blijven we liever wat meer van weg. In de sieraden die wij met je samenstellen, zoeken we vooral naar een bepaalde tijdloosheid. Vaak zijn de sieraden die we maken ook niet zomaar een sieraad voor erbij. Het komt voort uit een gebeurtenis, een herinnering (gedenksieraden) of aanleiding.. dat is iets wat je niet voor een jaartje draagt en vervolgens weer in de kast legt.

Modegevoeligheid en trends laten we dus graag los; we zoeken met jou naar een sieraad dat bij  je past, nu en over 4 jaar.

De toepassing

Dit is wel weer belangrijk. Wil je een sieraad laten maken dat je op dagelijkse basis kunt dragen, dan is dat vaak anders dan iets wat je op bijzondere gelegenheid draagt. Een groot en uitgesproken sieraad draag je zelden elke dag. Ook daar denken we dus met je over na.

Ook in deze bijzondere tijden, komen we graag (vellig) met je in contact.

Bekijk op onze website gerust meer informatie over onze werkwijze of kom met ons in contact voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee!