Meer dan een ring.. (en wat er mogelijk is)

15 november 2019

Het geven of krijgen van een ring heeft vaak een aantal vaste associaties voor mensen. Met stip bovenaan staat bijvoorbeeld de trouw- of verlovingsring. En hoewel dit natuurlijk fantastische momenten zijn die passen bij een mooie ring, zijn er nog heel veel meer mogelijkheden EN redenen die passen bij (het dragen van) een ring. Daarom in ons artikel van vandaag een aantal bijzondere momenten of redenen waar een ring heel goed bij past.

  1. Gedenken

Veel mensen staan bij het verliezen van een dierbare stil bij heel veel dingen. Van het afscheid tot de praktische kanten en uiteindelijk vaak ook aan een plek of manier van gedenken. Een grafsteen of urn, een moment van uitstrooien.

Natuurlijk ben je bij gedenken niet gebonden aan een plek. Zelfs als je dierbare ergens is begraven of een urn heeft, heb je dat niet nodig om aan diegene te denken. Wanneer je echter graag iets bijzonders bij je hebt, denk dan eens aan een rouw- of gedenksieraad.

Waar sommigen de ring van de overledene zelf dragen, is ook het omsmelten of samensmelten tot een ring een mooie manier van herinneren. En wist je dat het zelfs mogelijk is om te werken met de as of vingerafdruk? Iets persoonlijkers is moeilijk voor te stellen en zo draag je subtiel en discreet altijd een herinnering dichtbij.

 

  1. Een cadeau voor jezelf

Dat klinkt natuurlijk heel eenvoudig, maar wordt niet zo vaak gedaan… en al helemaal geen ring. En dat is zonde. Natuurlijk is jezelf eens verwennen met een nieuwe parfum of een nieuw paar schoenen ook heel fijn, maar een ring is echt iets bijzonders. En dat maakt het heel geschikt om iets te vieren wat bij zoiets bijzonders past!

Want juist bij het afsluiten van een heftige tijd of bijvoorbeeld het behalen van iets om ECHT trots op te zijn, is een ring bij uitstek iets bijzonders en blijvends van waarde om zoiets te vieren. En zo kun je elke dag bij het dragen trots zijn en/of terugdenken.

 

  1. Trouwen en verloven

Natuurlijk kunnen deze twee gelegenheden niet missen in een blog over ringen! Hoewel er natuurlijk verlovings- en trouwringen genoeg te vinden zijn, kan het heel goed zijn dat je specifiek op zoek bent naar iets wat echt bij jullie past. Omdat je iets speciaals wilt, iets wat niemand anders heeft of iets waarvan je in je hoofd precies weet wat het moet zijn… maar je nog nergens gevonden hebt.

Naast het traditionele eerste huwelijk, is er nog een mooie manier om je trouw te vieren. Want wat als je 25 jaar bij elkaar bent en het tijd is voor een nieuwe bezegeling van jullie liefde? Misschien neem je iets ‘ouds’ (jullie huidige trouwringen) op een nieuwe manier mee naar jullie toekomst. Dat maakt ‘gewoon een trouwring’ ineens heel bijzonder.

 

  1. Cadeau voor een ander

Deze optie mag ook niet ontbreken. Of het nu gaat om een cadeau voor je partner die net moeder is geworden van jullie eerste kindje, een jubileum, een uitmuntend kerstcadeau of een verjaardag; met een ring zit je altijd goed.

Het kleine doosje als cadeau prikkelt de fantasie! En als je dan ook nog eens voor iets bijzonders gaat, misschien wel maatwerk, dat helemaal passend en goed gekozen is… succes gegarandeerd.

 

Vind je het moeilijk om te kiezen of wil je graag meer informatie over wat er mogelijk is?

Leg ons je vraag of uitdaging voor en we denken graag met je mee!