Een sieraad; meer dan een accessoire!

6 maart 2020

Net als mensen zijn sieraden er in allerlei soorten en maten. Zo verschillen sieraden in type (van ring of ketting tot piercing), in soort, in stijl en natuurlijk in prijsklasse. Wat veel sieraden met elkaar overeenkomstig hebben, is dat ze vaak als accessoire worden gezien. Een aanvulling op je outfit of simpelweg een manier om je polsen, hals of gezicht te versieren of minder ‘leeg’ te maken.

Maar een sieraad kan, en we zouden bijna willen zeggen ZOU veel meer (moeten) zijn. Geen bijzaak of subtiel accent (al snappen we dat dat zeker ook een prachtige toepassing is), maar meer dan dat.

Daarom in ons blog van vandaag aandacht voor de rol en kracht van een sieraad.

Een herinnering

Eerder schreven we al eens een blog over gedenksieraden en manieren om je dierbare(n) dichtbij je te dragen. Dat is een uitmuntend voorbeeld van ‘meer dan het “opleuken” van je garderobe’.

Een herinnering, een ode en prachtige manier om te verbinden met iemand die je dierbaar is of was. En dat hoeft ook niet (voor een ander) overduidelijk te zijn. Als drager ken je de emotie, historie en/of passie die verpakt zit in een ring of ketting. Hoe subtiel misschien ook, maar bijzonder en dus zeker meer dan ‘gewoon’ een sieraad dat mooi bij die ene jurk past.

Een statement

Sieraden op maat zijn bij uitstek een manier om iets van jezelf te laten zien. Iets dat past bij JOU in plaats van bij je outfit. De basis ligt dan dus ook in wat bij jou past; waar je voor staat, waar je waarde aan hecht, wat je prikkelt, waar je aan denkt, naar zoekt of simpelweg… wat jij mooi vindt. Het kan spiritueel zijn of zo basaal als je wilt; jij bepaalt.

Als het maar begint met jou in plaats van wat er nu eenmaal goed staat bij je kleding, de dresscode van de avond of de ‘must’ van de gelegenheid.

Een reminder

Sieraden kun je zoals je in eerdere blog al wel hebt opgepikt, en ook hier weer leest, veel doelen dienen. Wat wij zelf een mooie rol vinden, en ook zeker meer dan een accessoire, is de ‘reminder’.

Zo kan jouw sieraad een steuntje in de rug zijn omdat het hoort bij een overwinning (overwinnen van ziekte, het doorkomen van een moeilijke tijd, een breuk of juist het neerzetten van een prestatie).

Maar wat dacht je van de reminder van een verbintenis (een trouwring is namelijk ook niet zomaar een accessoire!) van een huwelijk, een samenzijn, een jubileum?

Juist sieraden als reminder zie je vaak dagelijks gedragen worden. En daarmee worden ze niet gewoon, maar daarmee uitermate bijzonder. Een vast deel van je leven, je dag, je routine; iets wat bij je hoort en bij je past. Meer dus, dan een accessoire!

Ook benieuwd wat er mogelijk is, of op zoek naar een bijzondere niet-accessoire?  

Bekijk op onze website gerust meer informatie over onze werkwijze of kom met ons in contact voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee!